Yamamoto (Pijnbestrijding)

Yamamoto New Scalp Acupuncture (YNSA)

Deze vorm van schedelacupunctuur is ontwikkeld door de Japanse arts Toshikatsu Yamamoto rond 1973. Schedelacupunctuur is een vorm van microsysteem acupunctuur. Het principe van microsystemen berust op de opvatting dat in een dergelijk systeem organen en orgaansystemen van het hele lichaam gepresenteerd zijn. Het bekendste voorbeeld is het oor (ooracupunctuur). De behandeling geschiedt op basis van reflexologie. Dit betekent dat, wanneer er pijn of een ziekte in een bepaald gebied heerst, er een drukgevoeligheid ontstaat in het desbetreffende gebied van het microsysteem in dit geval op de schedel.

YNSA kan klachten behandelen  als ook de Qi in balans brengen. Tevens isYNSA  zeer effectief gebleken bij neurologische , neuromusculaire ziekten en pijnsyndromen. Voordeel van deze methode is dat men na de eerste behandeling kan zien of de therapie goed aanslaat bij de patiënt.

Hier een behandeling met naalden op de hoofdhuid, aangesloten op elektroden die stroom doorgeven ter behandeling van neuropathische pijn bij een patiënt met een dwarslaesie. De pijnen onder het dwarslaesie-niveau werden aanzienlijk minder na behandeling.